Sardin Roll Pengikat Kasih

Assalamualaikum… Nama resepi hari ni pun dan semacam kan? Haaaa… ni antara ‘snacking’ kegemaran saya. Selalunya saya mintak wife buatkan untuk sarapan atau minum petang. Simple tetapi sangat singnifikan untuk saya. Jadi semalam, saya mintak wife buatkan sardin roll. Dah alang-alang dia buat, saya bagitau apa kata kita kongsikan resepi ni. Boleh jugak buat rujukan…

Garlic Bread

Assalamualaikum… Baru-baru ni saya ada kongsikan resepi sup cendawan berkrim kan? Rasa tak lengkap pula bila hirup sup saja kan?   Hari ni saya kongsikan resepi roti bawang putih atau sememangnya kita semua sangat ‘familiar’ dengan ‘garlic bread’   Sangat mudah dan senang! BAHAN-BAHAN Roti sandwich/ baguette 200 g margerin 5 g daun ketumbar/ parsley…

Mushroom Soup Berkrim

Assalamualaikum… Hari ni saya nak kongsikan satu ‘Appetizer’ yang mudah dan senang. Cara penyediaan tidak susah dan saya sangat berpuas hati dengan rasanya. Untuk pasangan yang baru berkahwin, boleh cuba resepi ni untuk pikat hati mertua. Sebabnya, ‘appetizer’ ni disukai semua lapisan umur, kanak-kanak mahupun orang dewasa. Orang tua-tua kata, nak pikat hati pasangan atau…