Garlic Bread

Assalamualaikum…

Baru-baru ni saya ada kongsikan resepi sup cendawan berkrim kan? Rasa tak lengkap pula bila hirup sup saja kan?

 

Hari ni saya kongsikan resepi roti bawang putih atau sememangnya kita semua sangat ‘familiar’ dengan ‘garlic bread’

 

Sangat mudah dan senang!

IMG_3245.JPG

BAHAN-BAHAN

Roti sandwich/ baguette

200 g margerin

5 g daun ketumbar/ parsley – dihiris halus

30 g bawang putih – dicincang

Parmesan cheese secukupnya

 

CARA-CARA

Gaul margerin, bawang putih dan daun ketumbar sehingga sebati.

Potong roti baguette menyerong setebal 1 inci (ataupun setebal yang anda mahu).

Sapukan campuran bawang putih dan margerin ke atas roti.

Panaskan oven pada suhu 160C dan bakar roti selama 10 minit atapun sehingga roti nampak keemasan.

Roti sedia dihidang bersama mushroom soup!

 

Selamat mencuba… =)

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Azz says:

    Assalamualaikum. Cantiknya layout blog, gambar yg sangat terang dan catchy. Content pun senang baca dengan font yg sesuai. Menarik dan mudah faham! Itu first impression saya. Semoga saya sampai ke kedai tuan satu hari nanti. Keep it up!

    Like

    1. ritzsyde says:

      Terima kasih azz. InsyaAllah… jemput datang ye 😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s